Közélet

„Várható a nyugdíjkorhatár emelése?”

nyugdijas(2)(430x286).jpg (nyugdíjas, idős nő, )
nyugdijas(2)(430x286).jpg (nyugdíjas, idős nő, )
Lázár Jánost kérdezték. Ő nem válaszolt.

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció független képviselője a Miniszterelnökséget vezető miniszternek címezte kérdését. Az ellenzéki politikus arra lett volna kíváncsi, hogy a kormány szerint a következő 15 évben szükséges-e a nyugdíjkorhatár emelése.

Oláh Lajos „Várható a nyugdíjkorhatár emelése?” című írásbeli kérdésére, illetékességből – Balog Zoltán miniszter megbízásából – parlamenti államtitkára válaszolt. Rétvári Bence emlékeztetett rá, hogy 2010 után a kormány a nyugdíjrendszer stabilitását úgy biztosította, hogy az a nyugdíjasoknak az értékmegőrzésen túl a nyugdíjak értékének növekedését is eredményezte.

A nyugdíjkorhatár kérdése nincs napirenden.

Mint korábban megírtuk, a németeknél igen. Ott a jegybank a korhatár emelését javasolta, mert különben a rendszer fenntarthatatlan lesz. A helyzet hasonló a magyarhoz, a Bankmonitor.hu.szerint a német számítások aggodalommal tölthetnek el bennünket, hiszen nagyon hasonló forgatókönyv vár ránk is, még ha annyiban jobb is a helyzet, hogy a 2030-as évek közepéig a rendszer egyensúlyban maradhat. Utána viszont szétnyílik az olló a bevételek és a kiadások között. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik