6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
12°
Kedd
15°
2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
filter.hu filter.hu

10 dolog, amit csak fiús anyák értenek

Vannak dolgok, amit minden fiús anya megtapasztal az életben. Nem csupán az állva pisilés módszerének megtanításáról van szó, hanem például rengeteg, tesztoszteron indukálta cselekedet helyes útra terelése nyomja egy ilyen anyukának a vállát. Lássunk párat belőle!

1. Az emberek sajnálkozása

A sajnálkozó tekintet és a „Nem szeretnének egy kislányt is?” kérdések szörnyen irritálóak és nyomasztóak tudnak lenni. Egyes emberek fejében valami okból sziklaszilárd elképzelés él, hogy lányos anyának lenni jobb és élvezetesebb, mint fiús anyának.

2. Néha letörtek, hogy nem vehetnek részt az esküvői ruha kiválasztásában

Titokban sok anya elképzelni milyen csodálatos lesz majd a gyönyörű nővé serdült leányával besétálni egy esküvői ruhaszalonba és kiválasztani az álomszép öltözetet, amiben majd kicsi lánya mindenkit elkápráztat szépségével a Nagy Napon. Nos, a fiús anyák ebből kimaradnak. De egy jó leendő anyós-leendő meny kapcsolat kialakításával pótolható.

3. Elkötelezettek, hogy a „kitermeljék” a jövő nemzedék férfijait

A fiús anyák nem csupán arra ügyelnek, hogy a gyerek majd tudjon kereket cserélni és hőlégfúvót használni, hanem arra is, hogy a mosogatásnál, vagy egy kisbaba tisztába tételénél se akadjanak gondjai.

4. A lakás olyan, mintha bombát robbantottak volna

A fiúgyerekek nagy felfedezők. Izgatja őket a tárgyak működése, felépítése és mindent megtesznek, hogy kíváncsiságuk kielégüljön. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy mindent szétszednek, ha szétszedni nem lehet, akkor pedig ripityára törik. A fiús szülők otthonai néha olyanok, mintha tornádó söpört volna végig rajtuk.

5. Az anyuka a gyereknevelés során traumatológiai nővérré képződik ki

A gyerekben ott a leküzdhetetlen vágy, hogy mindenhova felmásszon, és mindenhova bebújjon. Veszélyérzet nagyjából nulla, így minden fiús anya megjárta már párszor a traumatológiát. Persze a sokadik alkalommal való másfél méteres zuhanás után már be sem viszi. Úgyis kívülről fújja az agyrázkódás tüneteit. Csak akkor indulnak, ha tapasztal valamit, nem akar feleslegesen még egy koponyaröntgent, van már elég fotó arról, hogy a gyereknek van agya. Maximum nem használja vagy nem arra, amire szeretnénk.

6. A toxikológia szintén nem ismeretlen terület

A felfedezés vágya arra is vonatkozik, hogy mindent kipróbálni és mindent megkóstolni. Legyen az egy ismeretlen növény, vagy a pocsolyából kihalászott cigicsikk. A fiús anyák tudják, hogy egy gyerek mindent, de mindent túlél. Vagy legalábbis nagyon remélik.

7. A fiús anyák hatékonyak a konyhában

Inkább a kamaszkortól jellemző tünete a fiús anyaságnak. A kamaszok mellett gyakran előfordul, hogy nagyon gyorsan kell nagyon sok ételt elkészíteni, lehetőleg húst, hússal. A kamaszfiúk anyukájának ez a kihívás is ismerős és könnyen teljesíthető.

8. Senki nem jár rá a parfümjeire és a ruhatárra

Egy fiús anyukát biztosan nem ér olyan kellemetlen meglepetés, hogy használná a parfümjét, vagy a testápolóját és rádöbben, hogy nincs. Öltözködés közben sem éri olyan kellemetlen meglepetés, hogy a felvenni kívánt öltözék mocsokfoltokkal tarkítva pihen a szennyestartóban. A fiúk egész biztosan nem nyúlnak hozzá az anyjuk piperecikkeihez és ruháihoz.

9. Erős bennük a vágy, hogy ne anyuka egyetlen pici fiát neveljenek

Minden fiús anya azt mondja magáról, hogy számára fontos, hogy a gyerekek független férfi legyen, aki majd a saját családjához tartozzon elsősorban, ne anyucihoz. Már csak azért is, mert sokszor érzik, hogy belefáradtak a gyereknevelésbe. Aztán jönnek az unokák, és az energia visszatér. A gyerek pedig olykor mégis csak anyuci pici fia lesz/marad.

10. Mások szerint megússzák a hisztiket

A közvélekedés szerint csak a lányok hisztiznek. Akik ezt állítják, valószínűleg még nem próbálták meg elvenni a TV távirányítóját egy kamaszfiú kezéből. A srácok is hajlamosak lehetnek magas frekvencián és drámai módon kifejezni ellenvéleményüket. Nyugodtan mondhatjuk, ez sem kellemesebb, mint a lányok esetében.