Cseréptálban sült bőrös sertéscomb - Egyszerre omlós és ropogós
Könnyű dolgod lesz a hétvégi főfogás készítésekor, ha egyben sütöd a fűszeres sertéscombot.
Hozd ki a legtöbbet a bőrös sertéscombból, készítsd pikáns fűszerezéssel, cseréptálban! Amikor félidőben megfordítod a húst, dobj köré kisebb krumplikat, így különösen ízletes és szaftos lesz a köret. Bodnár Éva ehhez a fogáshoz párolt lilakáposztát is ajánl.
Sült bőrös sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1,2 kg bőrös sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál grill fűszerkeverék
- só
Elkészítés:
A cseréptálat áztasd fél órára hideg vízbe, majd kend be az alját zsírral. A combot mosd meg, sózd meg, és dörzsöld be a sajtreszelőn lereszelt fokhagymával. Mindkét oldalát szórd meg a kömény, a bors, a fűszerpaprika és a grillfűszer keverékével. Rakd a cseréptálba, és önts alá kevés vizet.
Fedd le, és tedd a hideg sütőbe. A tállal együtt melegítsd 180 fokra, majd süsd a combot másfél órán keresztül. Félidőben fordítsd át a húst. Amikor puha, tehát könnyen beleszalad a kés, vedd le róla a fedelet, és pirítsd még 10-15 percig, amíg szép színt kap. Arra vigyázz, hogy ne szárítsd ki a combot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept