Egyéb kategória

Színes szemvidító, és maga az álom: finom vitaminbomba kaliforniai paprikával

A szürkeség és a hétköznap legjobb ellenszere egy színes fogás, ami nemcsak energiát, de sok vitamint és jó hangulatot is hoz a tányérra. Ha mindehhez azt is eláruljuk, hogy egyszerű és gyors, akkor mindenki beláthatja: vétek lenne kihagyni!

vous - 2017.01.11.
Színes szemvidító, és maga az álom: finom vitaminbomba kaliforniai paprikával

A kaliforniai paprika nem az egyetlen amerikai paprika, mindegyik az – még a „magyaros” pirospaprika is, igen! –, de valójában nagyon jól meghonosodott már nálunk is mindegyik. A kaliforniai paprika édes íze, vastag, lédús húsa miatt az egyik legfinomabb zöldségünk, amit nyersen, sütve, főzve, raguban vagy salátában, szendvicshez vagy mártogatósnak érdemes minél gyakrabban fogyasztani.

600

Tudtátok?

A színes, édes kaliforniai paprika a szív egészségét őrző és a rák ellen védő karotinokból rengeteget tartalmaz, tele van C-vitaminnal, immunerősítő, jó forrása a B-vitaminok közé tartozó folátnak és az E-vitaminnak, úgynevezett luteintartalma miatt elképesztően fontos szerepe van a szem egészségének védelmében.

A kaliforniai paprika többféle színben is kapható, a piros a legédesebb, a narancssárga, a piros, és a nálunk még kevésbé ismert lila színű kaliforniai paprikában található a legtöbb karotin, de színtől független a C-vitamin-tartalmuk.

Rostokban nagyon gazdag, 100 g-ban mindössze 30 kcal energia van, mégis fedezi a napi C-vitamin-szükséget dupláját, nyersen fogyasztva.

200

100 fűszer
Forrás:
Alexandra

A kaliforniai paprika feszes, kemény húsa és gömbölyded formája szinte kínálja, hogy megtöltsük, kehelyként használjuk egy egészséges és finom salátához. Szinte bármilyen salátával megtölthetjük, mi most egy mediterrán hangulatú, tartalmas, de egészséges kuszkuszos salátát ajánlunk, méghozzá meleg szívvel, szemvidító színekkel, 15 perces változatban!

Az alábbi recept 4 személynek főételnek értendő, ha előételnek készítjük, felezzük a mennyiségeket!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek