Így lesz tökéletes a marhahúsleves - A nagyi egyik kedvenc receptje

Ha igazi békebeli ízekre vágysz, főzz aranyló, gazdag és laktató marhahúslevest!

Így lesz tökéletes a marhahúsleves - A nagyi egyik kedvenc receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól elkészített, gyöngyöző marhahúsleves a megfázós, influenzás időszakban felér egy erős gyógyszerrel. Fontos, hogy csak akkor vállalkozz rá, ha van időd, mert legalább három óráig rotyognia kell lassú tűzön.

Marhahúsleves receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg marhalábszár
  • 80 dkg vegyes leveszöldség
  • 60 dkg ritka csont
  • 12 szem bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, ha szükséges, darabold fel. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld hasábokra. A petrezselymet és a paradicsomot is gondosan mosd meg. A csontot és a húst legalább három liter vízben tedd fel főni. Időközben a habot, kisebb szűrővel szedegesd le róla. Ezután add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, majd ízlés szerint sózd meg.

Lassú tűzön, fedő nélkül főzd körülbelül fél óráig, majd tedd bele a leveszöldségeket, a paradicsomot és a zöldpaprikát is. Továbbra se rakd rá a fedőt. Ha minden puha, a húsba is könnyen beleszalad a kés, óvatosan szedd ki a zöldségekkel együtt. Hagyd leülepedni a levest, utána szűrd csak át másik edénybe. Arra figyelj, hogy főzés közben véletlenül se keverd meg, mert zavarossá válhat. A húslevesekhez még egy jó tanács: soha ne főzd bele a levesbe a tésztát, mert így tovább eláll. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük