Pikáns, rántott csirkeszárny - Ebben a bundában süsd, hogy még ropogósabb legyen
A házi bundás csirkeszárny még jobb, mint a híres gyorsétteremben.
Az amerikaiak kedvenc pikáns rántott csirkeszárnya már nálunk is hódít. Most már otthon is elkészítheted. Annyira bejön mindenkinek, hogy nem tudsz belőle eleget sütni. Hihetetlenül finom, és nem lesz tőle olajszag a lakásban. Mártogatóssal kínáld.
Pikáns rántott csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 10 csirkeszárny
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál chili
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd meg. Akár ketté is vághatod, ha a végét nem szereted, távolítsd el. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az aprított zabpelyhet és a fűszereket. A szárnyakat kend be az olívaolajjal, majd forgasd a zabpelyhes, lisztes keverékbe.
Egy hőálló tálat bélelj ki sütőpapírral. Pakold bele a szárnyakat, locsold meg kevés olajjal, és tedd a sütőbe. Süsd meg 190 fokon 35-40 perc alatt. Közben a szárnyakat fordítsd át, hogy egyformán piruljanak. A húst bő, forró olajban is kisütheted.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept