Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sütőben sült édesburgonya

Mennyei nassolnivaló, amit lehetetlen abbahagyni!

2017. január 14. - Csabi Konyhája

Nagy kedvencem az édesburgonya, amiből legutóbb egy isteni krémlevest készítettem, most pedig elérkezett az ideje, hogy egy korábbi, kissé félresikerült próbálkozás után végre elkészítsem a saját kis sültkrumplimat, édesburgonyából!

dsc01269.JPG

Egyetlen igen méretes (50dkg) krumplival dolgoztam, amit mosás után a képen is látható, kb. fél centis hasábokra szeltem. Két evőkanál olívaolajjal meglocsoltam, sóztam, gazdagon borsoztam frissen őrölt tarkaborssal és még két teáskanálnyi rozmaringgal is megszórtam, majd alaposan összeforgattam a hasábokat. Egy kicsit túl sok lett az én tepsimbe (26x36cm) ez a mennyiség, de még így is sikerült elhelyezni mindet, bár állítólag úgy az igazi, ha nem érnek egymáshoz az egyes darabok. 220 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre, féltávnál pedig megforgattam a hasábokat.

dsc01266.JPG

dsc01267.JPG

A végén még grillfokozaton további 10 percet túlóráztam annak reményében, hogy sikerül ropogósra pirítani a külsejét a krumplinak. Igazság szerint már 10 perc után elég puha lett minden egyes darab, meg is lepődtem, de a második 10 perc után szerettem volna ha kicsit ropogósabb lesz a végeredmény, de féltem, nehogy odaégjen, így nem kockáztattam az extra 10 percnél többet inkább. A végeredmény így is parádés lett, nagyon finom és kiváló állagú krumplicsoda született, amihez egy jó kis tejfölös mártogatót is készítettem. Egy nagy doboz tejfölhöz facsartam egy negyed citrom levét, gazdagon borsoztam tarkaborssal, sóztam, valamint még petrezselyemmel és Texas BBQ fűszerkeverékkel is megszórtam, majd jó alaposan elkevertem az egészet.

dsc01268.JPG

dsc01277.JPG

Az egyetlen probléma ezzel a krumplival, hogy lehetetlen abbahagyni, illetve gyorsan elfogy, viszont két ember kellemesen be tud lakmározni egy ilyen adagból. Azt hiszem sokszor elő fogom még venni ezt a receptet, illetve biztos ki fogom próbálni kisebb-nagyobb módosításokkal más zöldségekkel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012124989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buksika Csőrgei 2018.01.27. 15:20:45

Most fogom kisütni,- de már nagyon éhes vagyok. Remélem nagyon isteni lesz!
A burgonyaszeletelésel volt egy kis problémám, nem nagyon tudtam egyforma, hosszúkás darabokra vágni, - nem hagyta magát!
süti beállítások módosítása