Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kapribogyós csirkemell

Csirke, csirke, csirke! Most, hogy csökkent a baromfi áfája, azok is csirkét fognak enni, akik eddig nem rajongtak érte. :)

2017. január 17. - Eddi konyhája

14102717_1774075882807383_9032938761757575618_n.jpg

Én nagyon szeretem a csirkét, mert gyorsan elkészíthető, sokféle fűszerrel kombinálható, és főleg, mert nem hizlal. A fő gond vele viszont pont az, hogy sokszor fogalmam sincs, hogyan készítsem el másképp, mert egy idő után sajnos unalmassá tud válni...

A kapribogyótól sokáig idegenkedtem, mert egyszer ettem valahol, és nagyon bántónak találtam az ízét. Aztán nem is olyan régen sikerült beszerezni egy üveggel, megkóstoltam, és remek íze volt! :) Kiváló ízesítője a húsoknak vagy salátáknak, csak nem szabad túlzásba vinni a mennyiséget, és figyelembe kell venni, mennyire sós az a lé, amiben áll, és ha nagyon, akkor érdemes vízben kiáztatni. 

Ebben a receptben nincs semmi különös, de a kapribogyónak hála, kicsit változatosabbá tehetjük az unalmas csirkét is. ;)

Hozzávalók:

- kb. 400 g csirkemell

- olívaolaj

- 2 tk kapribogyó

- 2 tk szárított petrezselyem (de a friss az igazi)

- só, bors (ízlés szerint)

- egy fél citrom leve 

- 10 g vaj

 

Elkészítés:

Öntsünk olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe, kezdjük el melegíteni. Tegyük bele a megtisztított csirkemelleket, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Miközben sül a csirke, adjuk hozzá a kapribogyót is, és a petrezselymet (a frisset csak a legvégén), majd sózzuk, borsozzuk. Ha a hús elfőtte a levét, pici vizet öntsünk alá, adjuk hozzá a citromlevet és a kis darabka vajat. Forraljuk be a mártást,közben locsolgassuk vele a húst, hogy ne száradjon ki. Ha a mártás besűrűsödött, és a hús teljesen megpuhult, levehetjük a tűzről.

Ehhez az ételhez leginkább a saláta illik, a legjobb rukkolával, olívabogyóval, paradicsommal (de mehet hozzá bármilyen köret, amit szeretünk). A mártással öntsük le a salátát, úgy még finomabb lesz.

Próbáljátok ki, ha egy kis változatosságra vágytok!

Főzésre fel! :)

süti beállítások módosítása