Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell, ami garantáltan krémes lesz

Tedd izgalmassá a sima, száraz csirkemellet tejszínnel és sajttal! Mindenki repetázik belőle.

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell, ami garantáltan krémes lesz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyőben sült tejszínes-sajtos csirkemell akkor is megfelelő választás, ha nincs sok idő az ebéd vagy a vacsora elkészítésére, mert 30 perc alatt erőlködés nélkül összedobod. A tészta legalább annyira illik hozzá, mint a krumpli és a rizs.

Tejszínes-sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony csíkokra vagy kockázd fel. Az aprított hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd dobd rá a csirkemellet, és fehéredésig kevergesd. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg, és reszeld hozzá a fokhagymát.

Párold öt-tíz percig, szükség esetén önts rá kevés folyadékot, hogy ne égjen le a hús. Ha van otthon fehérborod, egy fél pohárral abból is adhatsz hozzá. A tejszínt és a sajtot keverd össze, majd öntsd a már puha húsra. Forrald össze pár perc alatt. Ha a sajt megolvad, szórd meg aprított petrezselyemmel. Még forrón, a körettel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük