Gyerekvasutasokat keres a MÁV

Február 4-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, a négyhónapos képzést követően a gyerekek nyáron állhatnak először szolgálatba.

Fotó: MÁV

A képzés során a tanulókat a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre készítik fel, miközben heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Megtanulják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk - olvasható a MÁV közleményében.

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak, valamint a tanulmányi átlaguk legalább négyes; a gyerekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Bővebb információ a jelentkezésről és a tanfolyamról itt.

Fotó: MÁV
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek