Hirdetés

3 milliárd dollárt fektet a virtuális valóságba a Facebook



|

A következő évtizedben több mint 3 milliárd dollárt akar belepumpálni a virtuális valóságba a Facebook.

Hirdetés

Mark Zuckerberg a virtuális valóságot a jövő számítógépes platformjának látja, és a Facebookkal szeretné irányítani a szektort - a VR azonban szerinte is csak 5-10 év alatt juthat el a tömegekhez. 

Hirdetés

Mostanában Zuckerberg többek között - az Oculus miatt - egy 2 milliárd dolláros perrel van elfoglalva, a vita arról szól, hogy az Oculus egy korábbi ZeniMax dolgozótól és John Carmacktól szerzett információkat az alaptechnológiájához, ezért viszont a ZeniMax sosem lett kifizetve. 

Zuckerberg a bíróságon elárulta, hogy a következő egy évtizedben a vállalata több mint 3 milliárd dollárt kíván befektetni azért, hogy a virtuális valóságot elvigye felhasználók millióihoz. 

Érdekesség, hogy Brendan Iribe anno 4 milliárd dollárt kért az Oculusért, amiért Zuckerberg 2 milliárdot adott, 700 és 300 millió dolláros bónuszokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.