Isteni sajtos nokedli a szomszédból - Az osztrák Käsespätzle receptje

Ha ettél osztrák étteremben, nagy eséllyel kóstolhattál sajtos nokedlit sok hagymával.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Osztrák Mac & Cheese-ként is emlegetik a pirított hagymával, tejszínnel és reszelt sajttal gazdagított nokedlit. A tésztája annyiban tér el a miénktől, hogy szódát vagy sört is kevernek bele. Roppant egyszerű, laktató étel, melyhez leginkább saláta illik.

Osztrák sajtos nokedli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg ementáli sajt
  • 3 tojás
  • 3 vöröshagyma
  • 2 dl szóda
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverd össze a tojást, a szódavizet és a tejet, majd add hozzá a lisztet, egy teáskanál sót és a borsot. Fakanállal jól dolgozd össze a tésztát. Ne keverd túl sokáig. Ha csomómentes, fedd le, és pihentesd 15 percig.
Közben egy fazékban forralj vizet, és dobj hozzá egy evőkanál sót. Amikor elkezd lobogni, szaggasd bele a tésztát. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, főzd még két percig, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Rakd hozzá a megpucolt, karikákra vágott hagymát, és süsd egészen addig, amíg puha, barna nem lesz. Közben keverd meg, hogy ne égjen le. Ha kész, öntsd hozzá a tejszínt, reszeld hozzá a sajtot, és forgasd hozzá a galuskát. Ha a sajt elolvad, le is veheted a tűzről. Apróra vágott petrezselyemmel tálald. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük