Breakfast Lover Lili

Breakfast Lover Lili

Nutellás muffin torta csokimániásoknak

2017. január 19. - BreakfastLoverLili

Nos, a sztori ott kezdődik, hogy meg vagyok áldva egy nagyon édesszájú pasival, aki odáig van mindenért, ami csoki és közelgett a szülinapja... Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szinte már minden csoki torta receptet kilőtt, szóval úgy gondoltam újítok valamit. A torta alapjának egy banános-csokis muffin alapot használtam (anyukája receptje, kedvenc muffinja), amihez iszonyú jól passzolt a nutellás krém, amit kreáltam hozzá, a tetejét pedig még egy kis csokival na meg ferreróval turbóztam. Mondhatom gyerekjáték volt elkészíteni és nagyon finom lett, szóval lássuk is a receptet!

img_3755.JPG

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 250 g liszt
  • 170 g cukor
  • 5 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 6 ek. olaj
  • 240 ml tej
  • 4 kicsi, érett banán vagy 2 nagyobb
  • 125 g étcsoki kicsire feldarabolva
  • 125 g zab

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4 púpos ek. Nutella
  • 3 lap zselatin

Díszítéshez:

  • étcsoki forgács (házilag)
  • Ferrero Rocher

Elkészítés:

  1. A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, olajat és a tejet, majd elkeverjük a száraz alapanyagokkal.
  2. A tésztába jöhet a villával összepépesített banán, a zab és a feldarabolt csoki.
  3. A tésztát 3 egyenlő méretű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába szétoszlatjuk úgy, hogy max 1 cm magasak legyenek a piskóták, majd 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. (Mivel nekem csak 1 kapcsos tortaformám volt otthon, így 3 kanyarban sütöttem meg és így is tökéletes lett. Ha esetleg maradna tészta, muffin formában kisütjük 15-20 perc alatt.)
  4. Ha elkészültek a muffin piskóták, egy rácson fejjel lefelé kihűtjük őket. (Ez segít, hogy ne legyenek púposak a lapjaink.)
  5. A mascarponet összedolgozzuk a nutellával és 3 lap zselatint a zacskón levő leírás alapján előkészítünk, a krémbe keverjük. (Mivel kicsit nehezebb a torta tésztája, nem akarjuk, hogy az oldalán kijöjjön majd a krém, egy kis tartást kell neki adni, megtámogatni.)
  6. A krémet betöltjük a lapok közé, úgy hogy egy kis habot meghagyunk a oldalára és a tetejére. Én a kapcsos formában töltöttem és úgy dermesztettem ki benne.
  7. Végük bevonjuk a maradék krémmel és díszítjük.
  8. Hűtőben tároljuk, viszont fogyasztás előtt egy 15 perccel kivesszük, mert akkor a leges legfinomabb, ha már nem hűtő hideg :)

TIPP: A 3. piskótát fejjel lefelé tegyük a tortánk tetejére, így egyáltalán nem lesz majd púpos a tortánk, hanem szép egyenletes lesz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása