Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-zabpelyhes palacsinta

60 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd kézi habverővel kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az írót vagy a tejet, a fél citrom levét, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. 
  2. A palacsintasütés előtt fakanállal a masszához keverjük a zabpelyhet és az olvasztott vajat.
  3. Egy teflon serpenyőt kikenünk olajjal, és felhevítjük. Ezután a masszából kisebb halmokatkanalazunk bele, majd lassan a palacsinták mindkét oldalát barnára sütjük. Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

Akár előző este is bekeverhetjük a masszát, majd másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni. Én levendulás cukkinilekvárral tálaltam, mely nagyon jól illett a palacsintához.
- kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss