Egyéb kategória

Kakaós csiga is meg nem is: készítsetek pihe-puha kalácsszívet

A kakaós csiga mindenki nagy kedvence, de különleges alkalmakkor – vagy bármikor, amikor egy kicsit kényeztetnénk szeretteinket – érdemes egy picit felturbózni, variálni. Pár apró változtatás, a különbség és a hatás viszont hatalmas!

vous - 2017.01.21.
Kakaós csiga is meg nem is: készítsetek pihe-puha kalácsszívet

A sülő kelt tészta illata mindig mosolyt csak az arcokra és az otthonosság meghittségével tölt el mindenkit, legyen az pogácsa, kifli, még inkább, ha édes kalács, bukta, briós. Ha pedig egy kis fűszert is csempészünk bele, egészsen ünnepivé teszi az alkalmat, legyen az hétvégi reggeli vagy uzsonna.

Az igaz, hogy a kelt tészta nem pikk-pakk villámdesszert, mert keleszteni mindenképpen kell, de a dagasztáson és a formázáson túl sok macerát nem igényel, legfeljebb egy langyos-meleg helyet, ahol szépen meg tud kelni.

A klasszikus kakaós és fahéjas csiga helyett pedig néha érdemes kicsit különlegesebb péksüteményt is készíteni belőle, például

egy illatos-kakaós kelt szívet, ami csiga is meg nem is

– egyrészt igen, mert csavarodik, az illatos és fűszeres tölteléket körülöleli a puha kelt tészta, másrészt sokkal szemet gyönyörködtetőbb a szív alakúra formázott sütemény.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek