Hirdetés

Ezeket a munkákat veszik el a robotok hamarosan



|

Váratlan és sokkoló mértékben válthatják le a robotok és az automatizáció az emberi munkaerőt.

Hirdetés

Egyesek szerint aggódnunk kell az automatizáció miatt a jövőben, mások szerint nem. Satya Nadella és a Microsoft azt szeretnék, ha a mesterséges intelligencia segítené az embereket jobbá és hatékonyabbá válni, és több szabadidőt adna nekik. Más cégek inkább leváltanák az emberi munkaerőt. 

Hirdetés

A Fast Company összeállítása alapján váratlan és sokkoló mértékben cserélhetik le a közeljövőben az emberi dolgozókat robotok javára. Az automatizáció az amerikai álláshelyek 6 százalékát már a következő 5 évben megszünteti. 

A Deloitte szerint a joggal kapcsolatos munkák 39 százalékát automatizálják majd egyetlen évtized alatt, a könyvelőknek pedig a 95 százaléka marad állás nélkül

Japánban egy biztosítócég már most lecserélte 30 dolgozóját az IBM Watson algoritmusaira, amely gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb az elemzésben és adatfeldolgozásban, mint az emberek. Az ATM-ek, az okostelefonos bankolás és az AI miatt a pénzügyi szektor munkahelyeinek a 30 százaléka szűnik meg rövidesen a CNN szerint. 

Az agrárgazdaság is gondban lesz, a Modern Farmer szerint ugyanis egy német farm a tehenek fejését önkéntes alapon már automatizálta. Amerikában 1 millió további ember marad munka nélkül, ha a farmok gépeit fejleszteni kezdik. 

A Zsivány Egyes a bizonyíték rá, hogy színészből sem kell majd, hogy mindenki igazi legyen. Peter Cushing CGI-s megjelenése miatt lehet, hogy egész filmeket forgatnak majd animált színészekkel - Tom Cruise pedig még az ükunokáknak szóló Mission: Impossible filmekben is szerepelhet. 

Phil Burton-Cartledge, a Derby Egyetem egyik programvezetője szerint a kreatív, tech és egészségügyi ágazatok dolgozóinak nincs mitől tartaniuk: a döntéshozás és a kapcsolatépítés még nem megy egy ideig olyan jól a robotoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.