Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában - Remek variáció rántott húsra

A rántott csirkemellet legközelebb is így fogod elkészíteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott csirkét mindenki imádja, de ez a recept felülmúlhatatlan! A hús kellemesen fűszeres, a bunda könnyű és különleges. A falatkákat a gyermekek is szívesebben megeszik. Főleg, ha mártogatóst is kínálsz hozzá. Nem bánod meg, ha rögtön dupla adagot sütsz.

Fokhagymás csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét mosd meg, és vágd nagyjából azonos méretű darabokra. Csíkozhatod, de akár kockázhatod is. Sózd, borsozd ízlés szerint. A bundához verd fel a tojást, rakd hozzá a lisztet, a tejet, a préselt fokhagymát, és keverd csomómentesre.

A csirkefalatokat forgasd egyesével a masszába, kicsit csepegtesd le, majd rakd a forró olajba. A közepesnél kisebb lángos süsd meg a húst körülbelül öt perc alatt, közben forgasd át. Ha mindenhol aranybarna a bunda, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük