Egyéb kategória

Klasszikus fokhagymás-tejfölös lángos egy kis csavarral – télen se mondjunk le róla!

A lángos valahogy összekapcsolódik a nyárral és a strandolással. A vízparton igazán megkerülhetetlen a tejfölös és fokhagymás, sajttal gazdagon megszórt finomság, ami akár egy komplett étkezéssel felér, de télen sem érdemes lemondani róla.

vous - 2017.01.23.
Klasszikus fokhagymás-tejfölös lángos egy kis csavarral – télen se mondjunk le róla!

Nosztalgiázzunk lángossal, a hidegben a tejföl és a sajt mellett még egy kis bacon is belefér! Ráadásul ilyenkor még jobban is esik a friss és forró, aranylóra sült kelt tészta! A lángossal nem lehet betelni, főleg akkor, ha könnyű a tésztája, nem szívja magába az olajat, aranylóan barnára sül, azonban sokan mégsem állnak neki otthon, mert macerásnak tartják.

Nos, a kefires lángos nagyon egyszerű, és

annyira szuper a tésztája a hozzáadott kefir miatt, hogy a hűtőben akár egy hétig vagy 10 napig is eláll,

így akár mindennap vagy minden másnap süthetünk belőle – villámvacsora gyanánt. Szerintünk nem fog megsértődni a család, ha a hideg és szürke téli napokon ilyen nyáridéző fogással rukkolunk elő!

Forrás:
Depositphotos

Persze nem mindennap ugyanazzal a lángossal – vagyis majdnem, de variálhatjuk!

A klasszikus fokhagymás-tejfölös lángos ALAP,

amit megszórhatunk reszelt sajttal, süthetünk hozzá bacont vagy sonkát feltétnek. De akár beledolgozhatunk egy kis juhtúrót vagy dinsztelt káposztát a sütés előtt, de süthetünk a tésztából pici lángosokat kenyér helyett bableves, gulyásleves vagy fokhagymakrémkeves mellé is. Isteni – és egész más dimenzióba emeli a jól bevált melengető és tartalmas téli leveseket!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek