Zöldségekkel teli palócleves - Mindenki szívesen megeszik belőle még egy tányérral

A zöldbabos, húsos krumplileves tejföllel habarva mindig bejön.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha igazán magyaros ízvilágú ételre vágysz, főzz palóclevest. A legenda szerint Gundel János először Mikszáth Kálmán születésnapjára készítette. A neves írónak annyira ízlett, hogy rögtön repetázott belőle. Mirelit zöldbabot is használhatsz hozzá.

Palócleves receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg marhahús
  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • fél csokor kapor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és vágd apróra. Olajon pirítsd meg, dobd hozzá a felkockázott húst. Kevergesd fehéredésig, majd szórd meg a paprikával, kevés köménnyel, sóval, tedd rá a zúzott fokhagymát. Időnként kevés vizet hozzáadva párold a marhát félpuhára 40 perc alatt.

A krumplit hámozd meg, darabold fel kockákra, és dobd a húsra a zöldbabbal együtt. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Mikor minden puha, keverd össze a lisztet a tejföllel, és öntsd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Végül szórd meg a finomra vágott kaporral, és forrald fel újra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük