Gasztro

Saláta helyett: 10 perces vega “szivárványpizza”

Nem érzed elég kielégítőnek a salátát? Akkor készíts színes zöldségekkel megpakolt "pizzát", ami nem csak a színeivel, az ízeivel is jókedvre derít!

 Ha ráuntál a salátára, íme, egy szuper recept, amivel helyettesítheted: készíts a szivárvány színeiben tündöklő vega, zöldséges pizzát! Na jó, a pizza szóval csaltunk egy kicsit, hiszen az étel alapját a lapos pita adja, de az olvadt sajttól tényleg úgy érzed majd, mintha egy pizzát majszolnál! Kevés kalória, rengeteg tápanyag, isteni ízek – próbáld ki te is!

Vega “szivárványpizza”

Saláta helyett: 10 perces vega

Hozzávalók:

  • 2 teljes kiőrlésű lapos pita 
  • fél csésze reszelt sajt
  • 6 brokkolifej, megfőzve, felaprítva 
  • 2-2 ek zöld, piros és sárga kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 ek koktélparadicsom, felkockázva
  • 2 ek lila hagyma, felaprítva
  • 2 ek lila burgonya, megfőzve, felaprítva

Elkészítés:

  1. Amíg előkészíted a zöldségeket, melegítsd elő a sütőt 190 fokra. 
  2. A két pitát helyezd egy sütőpapírral borított tepsire, majd tedd be a sütőbe 2-3 percre!
  3. Szórd a pitákra a sajtot, majd helyezd rájuk a felvágott zöldségeket, a szivárvány színeinek sorrendjében! 
  4. Tedd vissza a sütőbe 4 percre a “pizzákat”, majd fogyaszd őket azonnal!

Glow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top