Gyártók Sztrájkbizottság alakult a győri Audiban

Sztrájkbizottság alakult a győri Audiban

autopro.hu/P.M. | 2017.01.23 21:57

Sztrájkbizottság alakult a győri Audiban

Az Audi Hungária Független Szakszervezet azt közölte január 23-án este, hogy egyhangú szavazással elutasították a vállalat ajánlatát.

Hirdetés

A tárgyalások előzménye az volt, hogy a gyártó sokallta a szakszervezet javaslatát. Az Audi Hungaria ugyanis 2017-re és 2018-ra is bruttó 25 ezer forintos alapbéremelést ajánlott egységesen mindenkinek, ezen felül pedig az első évben 595 ezer, a másodikban 620 ezer forint választható béren kívüli juttatást. A szakszervezetnek azonban nem érte be ennyivel: 45 ezer forintos alapbéremelést javasoltak mindkét évre egységesen mindenkinek, és 650 ezer forintos béren kívüli juttatást 2017-re és 2018-ra is.

Az AHFSZ azt közölte, a vállalat új ajánlata több ponton is elfogadhatatlan a szakszervezet számára, mivel az alapbéremelések több lépcsőben történnének meg, továbbá a munkáltató az ajánlatából törölte a korábban, úgynevezett jubileum bónuszként már kidolgozott juttatási elemet is. A bizalmi testület a munkáltatóval folytatott bértárgyalást, mint kollektív munkaügyi vitát eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot, egyúttal jelezték a tárgyalási szándékot.

A jubileumi és lojalitás bónuszt a szakszervezet a vállalattal közösen dolgozta ki a bértárgyalások során. Jubileumi bónusz annak járna, aki a vállalatnál minimum öt évet eltölt. Az elképzelés szerint évenkénti egyszeri jutattás kifizetése minden ott ledolgozott öt évvel bruttó 50 ezer forinttal emelkedne, legfeljebb 300 ezer forintig. A lojalitás bónusz a vállalatnál eltöltött első öt év után járna, amely havonta bruttó ötezer forint lenne, és az ott ledolgozott évek múlásával sávosan emelkedne, legfeljebb 20 ezer forintig.

A fejleményekről folyamatosan tájékoztatunk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink