Kedvezzünk egy kicsi a pasiknak, most hogy itt a Valentin nap! Mit szólnátok egy olyan krémleveshez, amit ő tuti megeszik! Kezdődjön a recept így, végy egy kis hagyma, majd folytatódjon úgy, hogy adj hozzá egy kis kolbászt! :)
Viccet félre téve, ebben a póréhagymás burgonyakrémlevesben az a trükk, hogy kétféle feltéttel készül. Nektek pirított tökmaggal, Neki pedig kolbász-chipsszel. De így is mindez fél óra alatt elkészül, amiből az aktív munkátok kétszer 5 perc. Ha nekem a FEM3 Café-ban élőben sikerült elkészítenem, akkor Nektek is sikerülni fog! Íme a recept és a videó(k)!
Póréhagymás burgonyakrémleves kétféleképpen
Elkészítési idő: 2*5 perc + 20 perc főzés
Hozzávalók (2 személyre):
- 20 dkg burgonya (kb. 2 közepes)
- 1 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dkg vaj
1. csajos változathoz:
- 3 evőkanál tökmag
2. pasis változathoz:
- 5 dkg kolbász
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- lábas
- fakanál
- serpenyő
- botmixer
Elkészítés:
1. Pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk vékony szeletekre. A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vágjuk minél kisebb kockákra, hogy minél hamarabb puhuljon. A póréhagymát megmossuk, a zöldjét is felkarikázzuk.
2. A vaj felét forrósítsuk fel a lábasban, és tegyük bele a fokhagymát. Pér percig pirítsuk benne, amíg kellemes illata nem lesz. Adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát és pár percig puhítsuk őket. Majd öntsük fel az egészet 8 dl vízzel.
3. Míg főnek, a száraz serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a tökmagot. Ha pasi verziót is készítünk, akkor a kolbászt vágjuk karikákra, és a tökmag után azt is szép ropogósra sütjük.
4. Mikor a burgonya megpuhult, adjunk hozzá egy fél teáskanál sót, majd egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a kívánt leves állagot.
5. Kis csészékben tálaljuk tökmaggal vagy kolbász-chipsszel megszórva.
Hogy Anettnek vagy Oszkárnak ízlett jobban a kolbász-chips, azt a lenti videóból megtudhatjátok! :)
Csajos változat pirított tökmaggal:
Pasis változat kolbász chipsszel:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.