Mediterrán saláta
2017. február 15. írta: GasztroÉden

Mediterrán saláta

Ételek egy stúdióapartmanból

1-img_20160704_081119.jpg

A krk sziget élménybeszámolója után most jönnek majd azok a kreációk amik egy kis stúdióapartman mini konyhájában készültek. Az első nem nagy szám, de a friss tengeri levegő a legjobb fűszere az élénk színek miatt pedig teli van élettel. 

Hozzávalók: 

Ruccola saláta

Radicchio saláta 

Endivia saláta 

1 lilahagyma 

olíva bogyó

paradicsom

feta sajt

olíva olaj 

fél citrom leve 

só, bors

oregano

petrezselyemzöld

A salátát vegyesen tányérra helyezzük, a felaprított paradicsommal, hagymával együtt, majd jöhet az öntet, ami nem más mint olíva olaj és citromlé keveréke, kevés só, bors és oregano. Mehet is az öntet a salátára, pár szem olíva bogyó - vagy inkább sok ki ahogy szereti - morzsoljunk rá egy kis feta sajtot szórjuk meg petrezselyemmel és máris kész. 

Többször is elkészítettem volt, hogy a reggeli része volt, volt hogy a vacsoráé de egy ebédet is feldobhatunk vele, és minden alapanyag könnyen beszerezhető itthon is. 

1-img_20160704_140506-001.jpg

Itt a vacsora mellé tálaltam, citromkarikával, rizzsel és egy jó szelet rántott szezámos csirkemellel bőséges vacsora vált belőle. 

Próbáljátok ki ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4612236376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása