A krk sziget élménybeszámolója után most jönnek majd azok a kreációk amik egy kis stúdióapartman mini konyhájában készültek. Az első nem nagy szám, de a friss tengeri levegő a legjobb fűszere az élénk színek miatt pedig teli van élettel.
Hozzávalók:
Ruccola saláta
Radicchio saláta
Endivia saláta
1 lilahagyma
olíva bogyó
paradicsom
feta sajt
olíva olaj
fél citrom leve
só, bors
oregano
petrezselyemzöld
A salátát vegyesen tányérra helyezzük, a felaprított paradicsommal, hagymával együtt, majd jöhet az öntet, ami nem más mint olíva olaj és citromlé keveréke, kevés só, bors és oregano. Mehet is az öntet a salátára, pár szem olíva bogyó - vagy inkább sok ki ahogy szereti - morzsoljunk rá egy kis feta sajtot szórjuk meg petrezselyemmel és máris kész.
Többször is elkészítettem volt, hogy a reggeli része volt, volt hogy a vacsoráé de egy ebédet is feldobhatunk vele, és minden alapanyag könnyen beszerezhető itthon is.
Itt a vacsora mellé tálaltam, citromkarikával, rizzsel és egy jó szelet rántott szezámos csirkemellel bőséges vacsora vált belőle.
Próbáljátok ki ti is!