PraktiKaja

Receptek, praktikák gyüjtőhelye

Egyszerű Pestos-Spenótos Tészta

2017. február 16. 23:34 - Csilla Szelei

Sokat gondolkoztam, hogy melyik nagyszerű recept legyen az első a sorban, amelyről bejegyzést készítek. Áttekintve a kis gyűjteményt rengeteg pestos ételt gyűjtöttem. Jellegzetes íze van, amelyet egykönnyen azt hiszem senki sem tud elfelejteni. Magam is a kedvenc szószaim közé sorolom.

Most egy kicsit magáról a pestoról.

 Az olasz konyha egyik jellegzetes eleme. 

Összetevői:

  • fenyőmag (dióval is helyettesíthető)
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • parmezán

Amennyiben házilag készítjük eltarthatósági ideje körülbelül két hét, ha a tetejét végig olívaolaj borítja.

Azok számára akik vegán étrendet követnek, jó hírem van! Ugyanis ez a recept vegán!

Hozzávalók:

Vegán spenótos pesto:

  • fél bögre kesudió (ízlés szerint lehet: fenyőmag, dió, stb.)
  • körülbelül 6 lazán megrakott bögre, előre megtisztított spenót
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom (ügyeljünk, hogy csak a leveleket tegyük bele)
  • egy negyed bögre édesítetlen növényi tej
  • fél citrom leve
  • fél teáskanál só
  • bors, ízlés szerint

A tésztához:

  • a választott tészta (legtöbbször kagyló, vagy penne)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél bögrényi "tészta-víz" (a lé, amiben főtt a tészta)

 

Elkészítés:

Készítsük el magát a tésztát!

  1. Forraljunk enyhén sós vizet, majd a tészta csomagolásán található instrukciók szerint főzzük meg azt! (Fajtától, összetételtől függően eltérő lehet az ekészítési mód!) Az elkészült tésztát szűrjük le, DE ne öblítsük, mossuk át! A vízből, amiben főtt a tészta tegyünk félre egy fél bögrényit.

Folytassuk a spenótos pestoval!

  1.  Tegyük a kesudiót aprítóba, törjük kisebb darabokra.
  2. Adjuk hozzá a spenótot, bazsalikomot, növényi tejet, sót, borsót és a fél citrom levét, majd aprítsuk tovább addig, ameddig krémes állagú nem lesz. Ha szükséges, ízlés szerint adhatunk még hozzá citromlevet.

Befejező mozzanatok:

  1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát egy csipet sóval.
  2. Adjuk hozzá az összetört fokhagyma gerezdeket. Így pirítsuk körülbelül még 1 percig.
  3. Keverjük hozzá a megfőtt tésztát, a tészta-vizet, és a spenótos pestot. Óvatosan keverjük össze az egészet, melegítsük.
  4. Tálaljuk melegen, ízlés szerinti díszítéssel. (koktélparadicsom, parmezán, stb.)

Jó étvágyat hozzá!

vegan-spinach-pesto-pasta-garlic-shallot-lemon-3.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://praktikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2912267448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azanyadpicsaja · http://anyadpicsaja.hu 2017.02.18. 22:09:16

Borzasztóan ronda ezért valósszínűleg nagyon finom lehet... :)
süti beállítások módosítása