Gyors téli nyerssaláta: kék stilton sajt, körte, cikória.
2017. február 16. írta: Gyalogrépa

Gyors téli nyerssaláta: kék stilton sajt, körte, cikória.

pro_36.jpg

Ez a saláta önálló fogás, mindent tud, amit egy önálló ételnek tudnia kell. Egyszerre sós, savanykás, édes, keserű. A látszat ellenére meglepően laktató.

pre_31.jpg

A betárolt körték valószínűleg a végüket járják, viszont a cikóriának most van szezonja. Ugyanis ezeket hagyományosan télen sötét pincékben hajtatják homokkal teli edényekben az ősszel felszedett cikóriagyökerekből. A körtét kicsumáztam, vékonyan felszeltem. Egyik fele ment a tányér aljára, erre a felcsíkozott cikória. Megszórtam az elmorzsolt kék stilton sajttal. Erre raktam sugárirányban a felszelt körte másik felét. Mustárból és olívaolajból kevés citromlével dresszinget kevertem. Ezzel meglocsoltam az elkészült salátát. Ennyi az egész, pofon egyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5412255976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása