Sült szag a konyhában – így űzzük ki gyorsan!

Bár a sült csirkét alighanem mindenki szereti, konyhában terjengő szagát már kevésbé. Nehéz kiűzni a lakásból, annyi szent.

Mit tegyünk a konyhai sült szaggal, hogyan szabadulhatunk meg tőle a leghatékonyabban?

A sültek készítéséhez használt olaj szagát bizony nem egyszerű kiűzni a helyiségből. Jellemzően az egész lakásban szétterjed, ha nem csukjuk be a többi ajtót, mialatt sütünk-főzünk.

Talán meglepő, de a sült szag a konyhában még 24 óra elteltével is rossz közérzetet okozhat, van, akinél akár hányingert is. Természetesen nem megoldás, ha nem készítünk ilyen ételeket, ám a kellemetlen szagtól néhány ésszerű trükkel hamar megszabadulhatunk. Mik ezek?

1.Szellőztessünk, még mielőtt nekilátunk a sütésnek. Nyissunk ki mindent ablakot, kapcsoljuk be a ventilátort, a klímát, és győződjünk meg róla, hogy a szagelszívó is működik.

2.Szigeteljük el a sütés helyét. Könnyen meggátoljuk, hogy a sült szag a konyhából az egész házba bejusson, ha magunkra csukjuk az ajtót, ahol az étel készül, vagy a többit csukogatjuk be. Később csak a konyhát kell átszellőztetni.

3.Tegyünk egy tepsibe vajat, fahéjat és cukrot. Süssük egy órán át 200 fokon, így a sült szag a konyhában kellemes süti illattá változik.

4.Forraljunk ecetet és vizet. Keverjünk össze 1 csésze vizet 1 evőkanál ecettel és forraljuk a tűzhelyen, kisméretű fazékban. Hagyjuk párolódni. Citromhéjat és fahéj darabokat is beletehetünk, ha édeskés, de természetes illatot szeretnénk elérni, ahelyett hogy a konyha sült szagát éreznénk.

5.Hagyjunk a konyhai munkafelületen éjszakára szódabikarbónát és kávészemeket egy tálban. A sült szag a konyhából reggelre biztosan távozik, beszívják azt.

6.Gyújtsunk meg egy vagy több illatosított gyertyát! Egyszerű és olcsó megoldás.

7.Spricceljünk szét valamilyen illatosítót, amely kellemes közérzetet teremt, a sült szag a konyhában percek alatt megváltozik. Még jobb, ha szellőztetés után hintjük a levegőbe a friss illatot.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php