Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sosem gondolnád, hogy paleó recept: így készül a vörösboros marhalábszár!

Aki szerint a paleo életmódot követők kizárólag nyers zöldségen, párolt quinoán és betonkemény, mindenmentes kenyéren élő aszkéták, azok a következő blogbejegyzést olvasva biztosan újragondolják az álláspontjukat!

Sokáig csak szemezgettem a szép szeletekre vágott borjúlábszárral, vagy olaszosan "osso bucco"-val, azaz lyukas csonttal. Akár mennyire is csorgattam a nyálam a húsos vitrin előtt ezért a gyönyörű húsért, valahogy midig inamba szállt a bártorság. Féltem, hogy elrontom, és akkor vége az álomnak. Még nem volt szerencsém sehol elkészítve találkozni vele, ezért még ez is nehezítette a dolgomat.

Most nem bírtam tovább, és szerintem Józsi, a hentes sem. Látva a vágyakozásomat megkérdezte, hogy adhat-e az a borjúlábszárból? Nos, hmmm… szóval… kb. ennyit bírtam kinyögni, miközben a húst bámultam. Józsi elkezdte velem megosztani, hogy ő hogyan szokta elkészíteni, illetve, hogy több irányzata is van az osso bucconak. Józsit hallgatva, lelki szemeim előtt láttam az asztalon gőzölögni, szinte éreztem az illatát. És, igen: vettem a szeletelt lábszárból, két szép szeletet, és elkészítettem Józsitól ihletet merítve, az én szám íze szerint. Naggggyon finom lett!!!!

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco) >>> 
Még több cikk és recept házigazdánktól>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss