Kókuszos-csokis muffin csak egészséges hozzávalókból

A sütemény készítés számomra mindig egy kreatív és szórakoztató időtöltés. Szeretek kísérletezni a krémek és a tészták alapanyagaival, kombinálásával és a sütemény dekoratív megjelenésére is szoktam időt szánni, ha tehetem. Egészségesen, mégis finomat sütni viszont igen nagy kihívás, egy ilyen elé állítottam ma is magam, és mivel sikeresen teljesítettem, megosztom Veletek is. Íme, a csokoládés, kókuszos, mogyorós finomság, amit desszertként, de akár uzsonnára is ajánlok.

16901687_1239267136120419_115062449_n.jpg

Hozzávalók 6 db muffinhoz:

  • 100 g kókuszliszt
  • 40 g zabliszt
  • 2 tojás
  • 40 g durvára darált törökmogyoró
  • 10 g szeletelt, sótlan földimogyoró
  • 40 g nyírfacukor
  • 40 g kókuszreszelék
  • 20 g kókuszolaj
  • 140 g mandulatej
  • 30 g 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2 g (= 2 kk.) zabkorpa

16901499_1239267106120422_1914136858_n.jpg

Elkészítése:

Ez nagyon egyszerű, így én sem bonyolítom túl: minden hozzávalót egy tálban robotgéppel alaposan összekeverünk, majd megtöltjük a tésztával a muffinformákat. Ezt akár színültig tehetjük, mert ez a tészta nem fog megemelkedni. 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréses, alsó-felső sütési funkción 25 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Nagyon omlós, remek állagú muffint kaptam, ami finom is, úgyhogy biztosan ki fogom próbálni különböző töltelékekkel is, mint házi lekvár, gyümölcsök, mogyoróvaj, de ezek nélkül sem száraz a sütemény.

16900202_1239267116120421_1407167472_n.jpg

Jó étvágyat!

 

Julcsi