A legfinomabb csokis cupcake recept!

A cupcake-et először egy 1700-as évekből származó amerikai szakácskönyv említi – hódító útjára azonban csak a 19. században indult. Az akkori süteményekhez képest villámgyorsan készült el, egyszerű volt, a háziasszonyok időt és energiát spórolhattak meg vele, szóval igazi újdonság volt, amellett, hogy nagyon finom is!

A cupcake  tésztához:

  • 100 g vaj
  • 1.5 dl kristálycukor
  • 2 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 2.5 dl búzaliszt (BL55)
  • 0.5 evőkanál sütőpor
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília eszencia
  • 120 g csokoládé – ét (45-59%-os, olvasztott)

A krémhez:

  • 110 g vaj
  • 2 dl porcukor
  • 100 g csokoládé – fehér (olvasztott)
  • 150 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)

Leírás

A csokoládés cupcake már önmagában is nagyon finom, hiszen a vajtól remek omlós tésztát kapunk. Azonban ezzel a krémsajtos fehércsokoládés toppinggal igazán mennyei. Kiváló kombináció ez a két íz együtt. Jó étvágyat.

Elkészítés

A tészta elkészítése az első. Habosra keverjük (robotgéppel) a vajat és a cukrot. Majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Keverjük kb. 2 percig minden egyes tojás után. Hozzáadjuk a vanília eszenciát.
Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet és a sütőport. Ezt a lisztes egyveleget apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Amikor szép állagú a masszánk, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
Kipapírozott muffinformákba kanállal (jégkrémkanállal) kiadagoljuk a tésztát. 200 C fokon kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a muffinokat a sütőből hagyjuk a formában kihűlni.
dark-chocolate-vanilla-cupcakes-2
A krém készítése következik
  • Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét.
  • A porcukrot a vajjal habosra (robotgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk.
  • Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a krémsajt és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk.
  • Habzsákkal feldíszítjük a muffinokat ezzel a finom krémmel. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük. Jó étvágyat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index