Múzeumban kiállított sziklába zárják a férfit, aki korábban két hetet töltött egy kitömött medvében

Múzeumban kiállított sziklába zárják a férfit, aki korábban két hetet töltött egy kitömött medvében

Nyolc napot egy 12 tonnás sziklába zárva tölt el egy francia performanszművész február 22-én, szerdától a Palais de Tokyo párizsi múzeumban, írja az MTI.

Az extrém produkcióiról ismert Abraham Poincheval egy kettévágott szikla ülő embert formázó szűk üregében helyezkedik el, amelyből csak egy szellőzőrendszer és egy vészjelző segítségével kommunikál a külvilággal. Némi szárított húson és folyadékon él majd, miközben szívritmusát állandóan figyelik.

A 45 éves "extrémművész" legújabb performanszának célja úgymond érezni a sziklaidőt, "megtapasztalni egy misztikus dimenziójú élményt". Jean de Loisy múzeumigazgató szerint a különleges mutatvány egyfajta "belső keresés" is, "az élet lehetőségének kutatása az általunk ismert világon kívül".

A kétgyerekes családapa március végén első, élőlényekkel végzett performanszát mutatja be: 26 napot tölt tucatnyi tyúktojáson, hogy állandó, 37 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítva nekik kiköltse őket.

Abraham Poincheval korábbi meghökkentő performanszaiban két hetet töltött egy kitömött medve belsejében, egytonnás szikla alá temette magát és egy óriási, hatméteres üvegpalackban afféle palackpostaként hajózott végig a Rhone folyón.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek