Csokis truffle – házilag!

A truffle tulajdonképpen a vaj csokoládés változata – gömbölyű, kakaószínű labdácskák, amelyeknek íze elvarázsol! Hogyan készítsük el otthon?

Truffle készítés otthon?

Megoldható! Bármilyen furfangosnak is látszik első ránézésre ez az ízletes csokoládés truffle, elkészítése nem olyan nehéz. Az állaga akkor lesz a legmegfelelőbb, ha csokoládés chips-szet használunk egyik alapanyagként, és nem helyettesítjük mással a nehéz, zsíros tejszínt.

Truffle recept hozzávalók: 2 csésze félédes csokis chips; 1 csésze zsíros tejszín; Szükségünk lesz még zsírpapírra, tiszta törölközőre vagy ruhára, fagyiszedő kanálra, forró vízre, vágott mandulára, kakaóporra és porcukorra (ez választható).

A csokoládés truffle-höz először a süti alapját fogjuk elkészíteni. Tegyük a csokis chips-et egy közepes, hőálló tálba és tegyük félre. Majd egy kisebb, nagy fenekű fazékban forraljuk fel a tejszínkrémet. Öntsük a forró krémet a csokis chips-re, és hagyjuk állni pár percet, amíg a csoki meg nem olvad.

csoki

Egy habverő segítségével keverjük össze őket, míg egységes massza nem lesz, de sose keverjük túl! Ha a csokoládés krém sűrűnek és simának tűnik, készen van – fedjük be műanyag fedővel és tegyük a hűtőbe állni egy éjszakát.

Következő lépésben készítsük elő a bevonatokat, melyekbe majd beleforgatjuk a csokis truffle-t. Vágjunk apró darabokra egy marék mandulát, készítsünk ki egy kevés kakaóport, és forraljunk fel egy kevés vizet.

Trufflemandula

Az egyik lapos tányérban legyen a mandula, a másikban a kakaópor. Vegyük elő a fagyiszedő kanalat – ennek lett kikészítve a forró víz -, és merítsük bele a vízbe pár percre. Majd gyorsan vegyük ki, töröljük meg ronggyal vagy ruhával, és használjuk a kerek truffle golyók kivágására a hűtött alapanyagból. A golyókat szedegessük ki zsírpapírra. Ha kissé meglágyulnak, nyugodtan rakjuk még vissza kicsit a hűtőbe szilárdulni. Ha pedig eldeformálódtak, igazítsuk meg őket ujjal.

Truffles2

Ha a csokis truffle-ök készen állnak a díszítésre, forgassuk bele őket a mandulába illetve a kakaóporba. Ne egyszerre! Vagy kakaóporosakat, vagy mandulásakat csináljunk.

Lehet pár darab kakaós, a többi mandulás, vagy fordítva – a változatosság gyönyörködtet, és nemcsak külsőre lesznek mutatósak, hanem ízre sem teljesen egyformák. Már csak élveznünk kell őket…

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.