Hirdetés

Videó: így rajzol horrormacskát a mesterséges intelligencia



|

Rábukkantunk egy zseniális weboldalra, amely elvben saját rajzaink alapján készít valósághű képeket. Kipróbáltuk, az eredmény hihetetlen(ül vicces).

Hirdetés

Manapság egyre többször hallani olyan huhogásokat, miszerint a mesterséges intelligencia egyre okosabb, a gépi tanulás legyőz mindannyiunkat, aztán jön a Skynet és a terminátorok, aztán az emberek mehetnek a levesbe. Szerencsére a józanabbak folyamatosan találnak példákat arra, hogy azért ilyen közel még nincs a digitális világvége: mi is ráleltünk egy csattanós bizonyítékra, mutatjuk is.

Hirdetés

Egy Christopher Hesse nevű fiatalember készített egy szoftvert, amelynek kipróbálható demóját ki is pattintotta az internetre. A pix2pix technológián alapuló Image-to-Image Demo elvileg azt ígéri, hogy ha rajzolunk valamint, ő a gépi tanuláson és az internetről fellelhető adatbázisokon alapulva létrehozza azt a valósághű képet, amire gondoltunk.

A projekt weboldala egy kissé bonyolult háztervezővel nyit, de ami minket érdekel, az a kissé lejjebb görgetve megtalálható macska-generátor, mert ugyebár azt mind nagyon jól tudjuk, hogy a macska az internet alapköve, sava, borsa, szivárványa és minden egyebe egyszerre.

Innen átadnánk a szót a videónak, amit gyakorlatilag egy perccel azután, hirtelen felindulásból készítettünk, ahogy rábukkantunk erre a csodálatos oldalra. Ebből világosan látszik majd, hogy ez az állítólagosan hiperokos mesterséges intelligencia, a világ összes információját magába szippantó és feldolgozó gépi tanulás egyelőre egy fejre ejtett poloska szintjén képes önállóan gondolkodni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.