Egyéb kategória

Az Oscar-gálák 5 + 1 legemlékezetesebb pillanata

A VOUS-lányok már napok óta Oscar-lázban égnek, ugyanis hétfő hajnalban sor kerül a 89. Oscar-gálára. Addig is összegyűjtöttem nektek a gálák 5 + 1 legemlékezetesebb pillanatát a 2000-es évekből, amikre biztosan emlékezni fogunk egy jó ideig. 

vous - 2017.02.22.
Az Oscar-gálák 5 + 1 legemlékezetesebb pillanata

1. Adrien Brody lesmárolja Halle Berryt az Oscar színpadán (2003)

Mikor Adrien Brody megnyerte a legjobb színésznek járó díjat, annyira izgatott lett, hogy megcsókolta Halle Berryt, aki átadta neki a díjat. Az ominózus csók még évek múlva is címlapokra került. 

Objektum doboz

2. Heath Ledger posztumusz Oscart kap (2009)

A színész 2008-ban túladagolta magát, ami sokkolta Hollywoodot. Utolsó filmszerepében viszont olyan briliánsan alakította Jokert, hogy teljesítményét posztumusz Oscar-díjjal jutalmazták.

Objektum doboz

3. Jennifer Lawrence drámai botlása a lépcsőn (2013)

A színésznő éppen lépdelt fel a lépcsőkön a színpad felé, hogy átvegye a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, amikor megbotlott a ruhájában, és elesett félúton. Az esetet a Harper's Bazaar szerint később a következő szóval jellemezte: „elborzadtam”.

Objektum doboz

4. Ellen DeGeneres elkészítette az Oscar-gálák történetének legmenőbb szelfijét (2014)

Egy fotó, amin többek között együtt pózol Brad Pitt, Jennifer, Lawrence, Angelina Jolie, Julia Roberts és Meryl Streep. A képet csak a Twitteren több mint 37 millióan látták világszerte. Nem semmi! 

Objektum doboz

5. Leonardo DiCaprio végre Oscar-díjat kap (2016)

Hat Oscar-jelölés után Leo végre megkapta az Oscar-díjat a Visszatérő című filmben nyújtott alakításáért, amit egy emlékezetes beszéddel hálált meg, melyben a természetvédelem fontosságát hangsúlyozta. Arra hívta fel a figyelmünket, hogy harcoljunk a klímaváltozás ellen.

Objektum doboz

+ 1 Oscar-díjat nyer a Saul fia (2016)

2016-ban A legjobb idegennyelvű film kategóriában Nemes Jeles László Saul fia című filmje hozta el a díjat. Így 34 év után ismét magyar kézbe került az Oscar-szobrocska. Még ma is alig hisszük el, nagyon büszkék vagyunk! 

Forrás:
AFP/ Europress fotóügynökség
Ajánlott cikkek