Trump kormánya visszavonta Obama transzneműek vécéhasználatára vonatkozó rendeletét

külföld
2017 február 23., 04:24
comments 140
AFP PHOTO / SAUL LOEB
photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB

Barack Obama kormánya lehetővé tette az Egyesült Államokban tanuló transznemű diákok számára, hogy saját nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használjanak az oktatási intézményekben. 

Ezt az iránymutatást szerda este az új amerikai kormány visszavonta, még hozzá azzal indokolva a döntést, hogy ezek zavart okoztak több intézményben, perek indultak azok pontos alkalmazhatósága és a hiányos garanciák miatt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint ettől függetlenül továbbra is minden diákra vonatkoznak azok a biztosítékok, amelyek megvédik őt a szexuális identitása miatti esetleges zaklatástól.

Az irányelv visszavonásával ismét az adott ügyben vagy esetben  illetékes hatóságok megítélése lesz ismét, hogy miként értelmezik a nemi diszkriminációt tiltó törvényt, tehát hogy annak megítélése során az érintett nemi identitását vagy a biológiai nemeket veszik-e majd figyelembe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.