Aktuális

San Franciscóban már csak mentett állatokat vehetnek a kereskedésekben

San Franciscóban végre tettek azért, hogy minél több állat otthonra találhasson: az állatkereskedésekben is csak mentett állatokat lehet majd vásárolni.

Eleve furcsa az állatkereskedés intézménye, még csak nem is azért, mert alapvetően élőlényekről van szó, akikkel elég etikátlan “kereskedni”, de még inkább azért, mert a menhelyek zsúfolásig vannak az elhagyott állatokkal, akikre az örökbefogadás hiányában gyakran a halál vár. 

San Franciscóban már csak mentett állatokat vehetnek a kereskedésekben

San Francisco ez ellen küzdve nemrégiben megszavazta, hogy az állatkereskedésekben csakis mentett állatokat lehessen árusítani. A törvény ugyan nem vonatkozik az engedéllyel rendelkező tenyésztőkre, de már ez is nagy lépés afelé, hogy kevesebb legyen a gazdátlan cica és kutya. A dolog másik hatalmas előnye, hogy az állatok kereskedésbe való áthelyezésével tehermentesülnek a menhelyek, és így az állatok mindenféleképpen jobb körülmények között várhatják az új gazdit.

San Francisco egyébként nem az első város, amelyik ilyen törvényt hozott: többek között Bostonban, Chicagóban, Philadelphiában és Los Angelesben is született hasonló rendelkezés.  

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top