Nem érti az amerikai követség, milyen kormánybuktatási kísérletről beszél Matolcsy György

POLITIKA
2017 február 23., 06:52
comments 233

„Magyarország és az Egyesült Államok partnerek és NATO-szövetségesek. Az Egyesült Államok nem kísérelte meg a magyar kormány megdöntését 2014-ben vagy bármikor máskor, s nem találjuk hihetőnek, hogy bármely más NATO-tagállam erre kísérletet tett volna" 

- válaszolta a Népszava kérdésére Richard Damstra, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének szóvivője, reagálva Matolcsy György jegybankelnök tegnapi, 2015-ös értékelő beszédére a parlamentben. 

Budapest, 2017. február 22...Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke (j) és Hollik István kereszténydemokrata képviselõ beszélget az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. február 22-én...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Budapest, 2017. február 22...Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke (j) és Hollik István kereszténydemokrata képviselõ beszélget az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. február 22-én...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A jegybankelnök az országgyűlésben többek között - félreérthetetlenül az Egyesült Államokra utalva - azt mondta, hogy a brókerbotrány "... egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységéhez illeszkedik, amely 2014 őszén indult el." 

Matolcsy konkrétan arról beszélt, hogy titkosszolgálatok próbálták bekeríteni és a kormánybuktató akcióban felhasználni az MNB-t, méghozzá úgy, hogy bankpánikot teremt az országban.

Matolcsy mondott még sok más fontos dolgot is, ezek hiányos valóságalapjait Kasnyik kolléga tegnap alaposan átnyálazta, mielőtt sötétségbe burkolózott. 

„Matolcsy úr kijelentései egyszerűen hiteltelenek” - írta még a lap kérdésére válaszul Richard Damstra, több szót az Egyesült Államok nem vesztegetett a jegybankelnök legújabb fantazmagóriájára. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.