Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagyobb baj ott kezdődik, amikor az ilyen betegek egy ország sorsáról döntenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem először – és nyilván nem utoljára – jut eszembe, mennyire gáz lehet megrendelésre írni. Miután a pártpropaganda apróbb és nagyobb fogaskerekei súlyuknak megfelelő rendszerben működnek, még a sorrendiség is kötött. Amikor a sorban előrébb állók már a friss koncot cincálják, két sorral mögöttük még az enyhén penészes csont rágcsálása van napirenden.

A tegnapi nap különösen gazdag volt a politikusok és pártok szegénységi bizonyítványának kiállításában. Még ki sem hevertük Matolcsy György állapotának súlyosbodását, máris a nyakunkba szakadt az olimpia ügy. Amikor ugyanis a nagyon demokratikus kormány-Fidesz-Orbán Viktor bátran elfutott a probléma elől. A probléma pedig a következő volt: a demokratikus országokban már régebben ismert módszerrel meg kellett volna kérdezni az ország lakóit arról, hogy szeretnének, vagy sem olimpiát rendezni, annak minden velejárójával. Beszariék most sem óhajtottak szóba elegyedni a néppel – kizárólag nemzeti konzultációnak nevezett, senki által nem ellenőrzött bohóckodással szokásuk ál-párbeszédet folytatni -, hanem bátran megfutamodtak és most hasznot akarnak kovácsolni az esetből. Márpedig ami nekik haszon, az nekünk – mindannyiunknak, még a kormánypárt szavazótáborának is – veszteség. Az ország további megosztása, az egymás ellen uszítás csak további romokat fog eredményezni.

A propagandisták első vonala most erre a témára ugrik rá és minden létező módon elmagyarázzák az erre fogékonyaknak, hogy már megint megtámadták a libsik és lipsik Mária országának unortodox kebelét.

A második sor felkészül és átveszi az első sortól a szarosvödröt, a harmadik sor pedig leragadt Matolcsy György jegybankelnök és gyakorló elmekórtani eset rózsaszínűre mosdatásának dicső feladatánál. Nem lehet egyszerű a probléma, mert az unortodox gazdasági- és jógazseni állapota szemmel látható módon romlik és ezt igen nehéz eltitkolni. Akkor persze nincsen baj, ha nem szólal meg, csak csendesen vásárolgat valamit, vagy a magánhadseregét szereli fel lőfegyverekkel, esetleg a nyolcas számot igyekszik likvidálni a tízes számrendszerből. De alkalmanként elkerülhetetlen, hogy megszólaljon, az pedig önmagában katasztrófa.

Az emlékezetes blöff-blöff-blöff monológ és a békés adventet és bejglit mindenkinek címmel futó monodrámák után máris itt a következő, a paranoid skizofrénia (vagy más, ennél is cifrább nevű kórság) tüneteit felvonultató szónoklat. Most nem szeretném körüljárni az előadást, ezt tegnap már megtettük. Mindössze részvétemet szeretném kifejezni a Magyar Hírlap címen futó réteglap szerzőjének – Szajlai Csabának hívják őt -, amiért neki jutott a hálátlan feladat: bebizonyítani, hogy Matolcsy György teljesen normális. Itt a kísérlet. Maradjunk annyiban, hogy egy próbálkozásnak elmegy. Ámde.

Érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy kinek mekkora a felelőssége abban, ha egy ország élén súlyos mentális zavarokkal küzdő, azonnali gyógykezelésre szoruló emberek nem a világhírű magyar egészségügyi rendszer óvó gondoskodását élvezik, hanem emberi sorsok és súlyos milliárdok fölött dönthetnek. A probléma annyiban halmozódik is, hogy egy súlyosan tudatzavaros beteg nem érzi jól magát a normálisabbak között, mert a normalitás nem támasztja alá az ő alternatív valóságát. Ezért a hozzá hasonlóak társaságát keresi.

Nem arról van szó, hogy van egy (vagy több) vicces figura, aki megeszi az irodát díszítő muskátlit, mert az a meggyőződése, hogy a növény gyökérzetébe lehallgatókészüléket építettek be a piréz gyíkemberek és ezt az eszközt kizárólag a gyomorsav képes megsemmisíteni. Nem is azzal van a baj, ha valaki alufóliából hajtogatott csákóval a fején éli az életét, mert így meg tudja védeni az agyát az illetéktelen behatolók elől. A nagyobb baj ott kezdődik, amikor az ilyen betegek egy ország sorsáról döntenek.

Két eset lehetséges. Vagy én vagyok a súlyosan paranoiás (ez esetben nekem kell sürgősen orvoshoz fordulnom), amikor úgy vélem, hogy dühöngő elmebetegek vezetik ezt az országot. Vagy nem én vagyok a paranoiás, ez esetben valóban dühöngő elmebetegek vezetik ezt az országot. Az első verzió fennforgásakor legfeljebb a közvetlen környezetem szívja meg, a második esetben azonban tízmillió ember van veszélyben.

Jó lenne, ha egy szavahihető szakember sürgősen eldöntené a kérdést. Van ugyanis egy régi dakota közmondás: az, hogy paranoiás vagy, még nem jelenti, hogy nem üldöznek. Jó lenne biztosat tudni. Nem?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.