Almás, vörösboros omlós szűzérmék: a hús szétolvad a szádban
Az omlós gyümölcsös szűzérmékkel biztos a siker. Pácolás nélkül is nagyon ízletes.
A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, így a belőle készülő ételek is csak jók lehetnek. Remekül illenek hozzá a gyümölcsök és a szószok. Ez a villámfogás igazán fejedelmi. Nem bánod meg, ha a gyümölcsös szűzérméket Biró Sára receptje szerint készíted el.
Gyümölcsös szűzérmék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 szűzpecsenye
- 2 alma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 szál rozmaring
- diónyi vaj
- só
- bors
A vörösboros körtéhez
- 2 körte
- 1 dl vörösbor
- 1 teáskanál méz
- 2 szegfűszeg
Elkészítés:
A húst szeleteld fel ujjnyi vastagra, és a tenyereddel egy kicsit ütögesd meg. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Az almát is pucold meg, és vágd négy részre. A hússzeleteket forgasd paprikás lisztbe, és serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát. Add hozzá az almát, a vajat, és süsd egy-két percig. Dobd rá a rozmaringágat, és fedd le. Párold körülbelül öt percig.
Közben készítsd el a vörösboros körtét. A bort forrald fel a szegfűszeggel és a mézzel, majd tedd bele a megpucolt gyümölcsöt. Párold négy-öt percig. Fontos, hogy a körte roppanós maradjon, és ne főjön szét. Tálaláskor rakd a gyümölcsöt a sertéspecsenye mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept