Készítsd el a legfinomabb Big Mac-et házilag: a titkos szósszal, amit imádsz
Ezzel a recepttel finomabb lesz a házi Big Mac-ed, mint az eredeti.
Hozzávalók (8 személyre)
A csodaszószhoz
- 3 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 tk ketchup
- fél fej vöröshagyma
- 1 kk fokhagymapor
- 1 tk cukor
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 db csemegeuborka
- 2 csepp fehérborecet
A hamburgerhez
- fél kg darált sertéshús
- fél kg darált marhahús
- 16 db lapkasajt
- 25 dkg csemegeuborka
- 1 közepes fej jégsaláta
- 8 db hamburger zsemle
- 2 és fél közepes fej vöröshagyma
- 3 kk fokhagymapor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dl napraforgó olaj
- 3 ek sertéssült fűszersó
Big Mac házilag: elkészítés
1. A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
2. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá 3 kk fokhagymaport, illetve 3 ek. sertéssült fűszersót, ezek segítenek kihozni az igazi hambuger ízét. Dolgozzuk össze és golflabda méretű golyókat formázzunk belőle, majd kb. 10 cm átmérőjű pogácsákká lapítjuk (olyan vékonyra csináljuk, amilyenre szeretnénk).
3. A zsemléket kevés olajon megpirítjuk.
4. A húspogácsákat is megsütjük az olajon, majd utána összeállíthatjuk a szendvicset.
5. A szendvicset ilyen sorrendben állítjuk össze:
- a szósz kerül a legaljára, majd a felaprított hagyma;
- jöhet rá a saláta réteg;
- ezt követően a sajt, az "emeletre" az uborka;
- a végén a hús és a zsemle teteje.
Jöhet mellé egy finom sült krumpli vagy hagymakarika köretként? Akkor kattints a következő oldalra a receptekért!