Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Rizses darált hús csoda

A gyorsan, sokat, finomat iskolapéldája, ráadásul rendkívül laktató és megunhatatlan!

2017. március 20. - Csabi Konyhája

Az utóbbi időben sajnos nem nagyon volt időm, lehetőségem a konyhában kísérletezgetni, de amikor legutóbb főzésre került a sor, eszembe jutott egyik ősrégi saját specialitásom, amit már jó rég nem készítettem el. Én amúgyis szeretek jó nagy adagokat csinálni, ha már egyszer nekifogok a főzésnek, de ez az a kaja, amiből valahogy mindig egy hétig elegendő mennyiség jön össze, haha, és az a legjobb az egészben, hogy képtelenség megunni.

dsc01935.JPG

A művelet szokás szerint két nagy fej (47dkg) apróra kockázott vöröshagyma egy kanálnyi sült kacsazsíron való pirításával indult, sóztam és frissen őrölt tarkaborssal, valamint némi őrölt római köménnyel is fűszereztem. A nálam alapvetésnek számító 10 perc leteltével a tűzről félrehúzva 1tk erős, 2tk édes őrölt pirospaprikával is elkevertem még, valamint 2 gerezd fokhagymát is reszeltem rá, majd az 1kg darált hús hozzáadásával folytatódott a show. Én most sertés/marha vegyes husit használtam, de ez persze szabadon variálható. Folyamatos kavarás, "darabolás" után, amikor már egy értelmezhetőbb állagot vett fel  a hús, akkor ismét sóztam, borsoztam és meglocsoltam egy teáskanálnyival a Sárréti Chilifarm Moruga Reaktor chili esszenciájával is és 10 perc elteltével a lábasban landolt 70dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék is. Újabb 10 percnyi keverés, kavarás, rotyogás után pedig végül a közben ügyesen kifőzött 1.5 bögrényi rizzsel (3 decis bögrét használtam) is alaposan elkevertem. Utolsó lépésként még 23dkg reszelt sajt is tovább színesítette a már így is rendkívül gazdag keverékemet, és ezzel fel is került a pont az i-re.

Kellően pikáns ízvilágú, rendkívül laktató finomság született, ami a krónikus időhiányban szenvedők számára lehet különösen nagy kedvenc, főleg ekkora adagban elkészítve, haha. Laktózmentes sajtot használva pedig egy igazán ütős GM és LM fogást varázsolhatunk az asztalra mindenki legnagyobb örömére!

dsc01933_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8412343663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása