Írd be, mit keresel:

Bundás csirkefalatok nagyon ropogósan és omlósan, sütőben sütve

A sütőben sült rántott hústól sokan félnek, pedig meg lehet spórolni vele az egész lakást betöltő, nem túl kellemes olajszagot, rádásul nem kell a tűzhely mellett állni, míg készül. És még olajos sem lesz a bunda, viszont extrán ropogós – ezzel a recepttel!

Cookta - 2017.03.24.
Bundás csirkefalatok nagyon ropogósan és omlósan, sütőben sütve

Nemcsak időt és olajszagot spórolhatunk a sütőben sült csirkefalatokkal, de kalóriát is, ha a klasszikus panírt kicsit átvariáljuk. A liszt és a tojás tulajdonképpen azért kell a rántott ételekhez, hogy a zsemlemorzsa kellően rájuk tudjon tapadni. Most nem lesz szükség se lisztre, se tojásra, de még csak zsemlemorzsára sem, mégis tökéletes omlós húsú és ropogós bundájú húst süthetünk.

Amire viszont szükségünk lesz, az joghurt és kukoricapehely, illetve még ez-az, amivel izgalmasabbá tehetjük. A joghurtba egy kis fokhagyma vagy tetszőleges fűszer is mehet, illetve egy kevés olaj, ebbe pácoljuk be a csirkehúst, erre fog tapadni a bunda. A joghurt és az olaj zsírtartalma elégséges, hogy a sütőben a bunda kellően ropogósra süljön úgy, hogy ne száradjon ki – nem mellesleg a joghurtos pác a húst is puhítja.

A bunda alapja kukoricapehely, vagyis natúr corn flakes, amibe kerül egy kevés zabpehely, szezámmag és mandulalapocska is – így még ropogósabb és ízesebb lesz. A sütőben egyszer érdemes megforgatni a húsokat, hogy egyenletesen pirosra süljenek – de ez jóval kevesebb munka, mint ha a sütés egésze alatt állnák mellettük.

Csirkefalatok sütőben sütve, omlós hússal, ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék natúr corn flakes
  • fél marék finomabb szemű zabpehely
  • 2 evőkanál mandulalapocska
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés: A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, majd kisebb darabokra vágjuk. A joghurtot egy tálba öntjük, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az olajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk az előkészített húst. Érdemes fél órát pihentetni, de akár korábban is előkészíthetjük (előző este vagy reggel, így ebédre tökéletes lesz).

A kukoricapelyhet és a mandulalapocskát egy tálba tesszük, határozott mozdulatokkal apróra tördeljük, de használhatunk hozzá mozsarat is – legyen finomabb, de azért kissé darabos. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a szezámmagot, összeforgatjuk.

A joghurtos csirkemellet darabonként alaposan megforgatjuk a kukoricapelyhes keverékben, kézzel finoman rányomkodjuk a morzsát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd kivesszük, megfordítjuk a húsokat, és visszatoljuk még 10 percre.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk vagy mártogatóssal kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.