Kevin Kuranyi bejelentette visszavonulását

Kevin Kuranyi, foci
Hoffenheim's forward Kevin Kuranyi is pictured during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen vs TSG 1899 Hoffenheim in Leverkusen, western Germany, on August 15, 2015. AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN
Vágólapra másolva!
Befejezi aktív futballpályafutását Kevin Kuranyi, a németek 52-szeres válogatott csatára. A hírt a 35 éves játékos jelentette be.

„Eljött az idő, 35 éves vagyok, szeretnék mással foglalkozni" – nyilatkozta Kevin Kuranyi, a németek 52-szeres válogatott csatára, aki nyár óta nem talált magának csapatot.

A német-magyar apától és panamai anyától Rio de Janeiróban született labdarúgó 15 évesen került Európába, és a Stuttgart csapatánál töltött nyolc éve alatt 99 mérkőzésen 40 gólig jutott. 2005-ben a Schalke szerződtette, majd 2010-ben a Dinamo Moszkvához került, ahol három év fél évig Dzsudzsák Balázs személyében magyar csapattársa is akadt.

Kevin Kuranyi Forrás: AFP/Sascha Schuermann

2015-ben a Hoffenheimhez igazolt, de ott csupán egy szezont húzott le, és 14 bajnokiján nem is volt eredményes. Szerződését nem hosszabbították meg, és ugyan tavaly decemberben a Nemzeti Sport azt írta, hogy a Haladásnál felmerült a neve, végül az üzletből semmi sem lett.

Amerikai pletykák mellett februárban még a fehérorosz Dinamo Bresztnél is próbálkozott, végül pénteken bejelentette a visszavonulását.

A válogatottban 52 mérkőzésen 19 gólt szerzett, de ottani pályafutása furcsa módon ért véget. A 2008-as Európa-bajnokságon még tagja volt az ezüstérmes együttesnek (a döntőben is játszott csereként), de az októberi, oroszok elleni dortmundi világbajnoki selejtező szünetében anélkül távozott a stadionból, hogy ezt megbeszélte volna a kapitánnyal. Soha többet nem kapott meghívást.