Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Egészséges ebéd péntekre: borsóleves pirított kenyérkockával

2017. márc 24. 13:03
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto

Egyszerű és gyorsan elkészíthető! Íme, egy hagyományos leves, amit bárki könnyedén össze tud ütni a konyhájában.

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller, 1 kelkáposztalevél, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem zöld, 20 dkg zöldborsó, kenyér kocka

Elkészítése:

  1. Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. A sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és a petrezselyemzöldet is.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd beletesszük a borsót és a petrezselyem zöldjét is. A zöldségeket megszórjuk liszttel és hozzáöntünk egy kevés vizet.  Sózzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
  3.  Közben elkészítjük a kenyérkockákat. Feldaraboljuk, és a sütőbe helyezzük őket egy tepsiben.  Amikor megpirultak a kockák, beleszórjuk az elkészült levesbe.
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
borsó leves ebéd