Gondoltad volna? Ez az ideális kor a házasságra

Gondoltad volna? Ez az ideális kor a házasságra
Forrás: Fórum Hungary

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Sosem késő, vagy mégis? Egy friss tanulmány matematikai szintre emelte a házasságok és válások elméletét. Vajon melyik életkor a legalkalmasabb arra, hogy össze kössük az életünket a daliás herceggel, ha azt szeretnénk, hogy garantáltan Happy End legyen a vége.

A szerelemben nincsenek szabályok, sem logika. Legalábbis szeretnénk ezt hinni. Pedig az elmúlt évek válási adatait elnézve, igenis meg van a jól bevált recept. Persze a legfontosabb a kivel, de a kutatások szerint ugyan ennyire számít a mikor. Szóval, ha nem akarunk elválni az első öt évben, akkor az ideális házasságkötés ideje valamikor 28 és 32 éves korunkra esik. Oké, senki ne boruljunk ki, aki már betöltötte a 32-őt, mert itt még nem áll meg a történet. Ez csupán statisztika!

gif

A tanulmányt Nick Wolfinger szociológus végezte, aki régebbi kutatásaiban arról írt, hogy a hosszú házasság titka a várakozás, és az egymás mellett eltöltött évek száma. Viszont újabb kutatásában arról írt, hogy sokkal fontosabb az, hogy milyen korban, életszakaszban vagyunk, és ha ideálisak a feltételek, akkor nagyobb eséllyel élünk zökkenőktől mentes házas életet.

Ezért van az, hogy a válási adatokat szép számmal gazdagítják a kamaszkorban, és a húszas éveikben házasodok - majd van egy kis csend - és a számok újra az egekbe a szöknek a harmincas éveik végén, és negyvenes éveik elején járó családalapítók. Wolfinger elmélete szerint, a szerelmesek akkor házasodjanak össze, ha már nem túl fiatalok, de még nem túl öregek. Köszi, de miért?

gif

Azért ebben a korban érdemes belevágni egy életen át tartó kapcsolatba, mert már elég nagyok vagyunk ahhoz, hogy felmérjük és megértsük a helyzetet. Hogy ne pusztán a vakító rózsaszín köd vezessen minket az oltár elé. Apropó döntés, ilyenből is meghoztunk már párat harmincas éveink elejére, vagyis képesek vagyunk mérlegelni, és felelősséget vállalni a tetteinkért. És az utolsó, kevésbé kedves szempont: a pénz. Karrierünk már remélhetőleg elért egy olyan pontra, amiből egy megfelelő életszínvonalat tudunk teremteni magunknak, és nem pusztán anyagi okokból akaszkodnak ránk, és fordítva.

gif

Határozott véleményünk van már a fontos kérdésekről, berögzült szokásaink és életmódunk, céljaink a jövőre nézve - ezért már nem árulunk zsákbamacskát egy elénk tévedt alkoholtól bódult idegennek. Alapból nem vagyunk már annyiszor részegek. Az élet még viszonylag gondtalan, hiszen a neheze előttünk áll. Nem dolgoztunk a gyerek-kérdésen, és nem kell az ex-házastársunknak lejelenteni a heti beosztásunkat. Még minden nyugodt. Ám akkor is ott van a bűvös 32-es határ, mivel a szociológus szerint, a harmincas éveink közepén átlendülünk egy másik állapotba, ami kizárja az előbb említett pozitív tényezőket, és a válóperes ügyek száma ismét az egekbe szökik. Talán azért, mert akik eddigre nem képesek boldogan élni valakivel, és eljutni a házasság gondolatáig, azoknak nem való a gyűrű meg a nagyharang.

gif

De nem csak ezen múlhat egy boldog házasság, Wolfinger szerint is számít a kivel, csak ő nem a kiszemelt pasi sármja és kondija alapján ítél. Ami fontos: a családi minta, amit a szüleinktől láttunk, a származásunk, a képzettségünk, a vallási nézeteink, az előző párkapcsolatink, a szexuális életünk, és az, hogy hol lakunk.

Mindezek fényében hozzátennénk, hogy a boldog kapcsolatok számát ma már sokkal nehezebb mérni, hiszen egyre többen élnek harmonikus kapcsolatban házasság nélkül. Persze közhelyek mindig is lesznek. A diplomások és a tehetősek ritkábban válnak, akik hosszú éveket éltek le egymás mellett, és tervezgetik a családot, a kiskutyát, meg a kertes házat, na ők örökre együtt maradnak. Maradjunk ennyiben a következő tanulmányig!


Létezik az örök szerelem? 19 titok a hosszan tartó, boldog kapcsolathoz

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.