Írd be, mit keresel:

Különlegesen krémes csirkemell tavaszi körettel

Mikor még csak tanultam főzni (éppen a nagyfiammal voltam terhes), délelőttönként mindig szakácskönyvet vagy a netet bújtam. Mindennap valami újdonságot főztem, jó darabig arra voltam büszke, hogy kétszer nem kerül ugyanaz az asztalra.

Cookta - 2017.03.28.
Különlegesen krémes csirkemell tavaszi körettel

Akkor találtam ezt a citromfüves-tejfölös csirkés receptet, és nagyon megszerettem. Sokáig csak pácnak használtam grillezett húsokhoz, de egy ideje tepsiben sütöm meg, így a tejföl isteni finom krémmé sűrűsödik a hús tetején.

Én legszívesebben csak salátával szoktam enni, de legutóbb egy különlegesebb köretet dobtam össze hozzá.

Forrás:
Hajós Ágnes

Citromfüves-tejfölös csirkemell rukkolapestós krumplival

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 dl tejföl
  • 4 evőkanál aprított friss citromfű (vagy 1 evőkanál szárított)
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg rukkola (1/4 csomag)
  • 1 dl + 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál durvára tört dióbél

 
Elkészítés: A rukkolapestóhoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukkolával, az 1 dl olívaolajjal, a sajttal, sóval, borssal a botmixer poharába tesszük, simára turmixoljuk.

A krumplit meghámozzuk, mérettől függően negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük.

A tejfölt összekeverjük a citromfűvel, az apróra vágott petrezselyemmel, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.  A csirkemellekből 1,5 centis szeleteket vágunk, beleforgatjuk a fűszeres tejfölbe, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is). Egy jénaiban elrendezzük, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a folyadék elpárolog, a tejföl pedig itt-ott megbarnul.

Tálaláskor a rukkolapestót összeforgatjuk a krumplival. Néhány szelet csirkemellet tányérra teszünk, a pestós burgonyával tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.