szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik leghíresebb, új zenékre fókuszáló fesztiválon, a brightoni The Great Escape-en eddig olyan zenekarok alapozták meg a jövőjüket, mint a Bastille, a Florence & the Machine, az idei eseményen a The Kolin is bizonyíthat.

A the Kolin zenekart hívta meg Magyarországról a brightoni The Great Escape, a kontinens legnívosabb feltörekvő előadókat bemutató szakmai fesztiválja, amelyet sokan a texasi SXSW fesztivál európai megfelelőjeként tartnanak számon.

A The Great Escape fesztiválon indult be olyan világsztárok nemzetközi karrierjének adott nagy lökést, mint Adele. A kétnapos rendezvényen 450 zenekar mutatkozik be 30 különböző helyszínen. A The Great Escape fesztiválra számos produkció érkezik az Egyesül Államokból, Új Zélandról, Indiából, vagy Taiwanból is az Egyesült Királyság mellett.

A the Kolin 2016 végén jelentette meg második, KRIXKRAX című albumát, amelyet egy angol és egy orosz turnén is bemutattak már. A fesztiválra nyílt pályázatban lehetett jelentkezni, a szervezők döntése alapján egyedül Linczényi Márkóék produkciója kapott Magyarországról lehetőséget, hogy 2017-ben olyan előadók között lépjenek színpadra, mint a Bánkitó fesztivál sztárfellépője, a Slaves, vagy a tél egyik legnagyobb slágerét, a Humant jegyző Rag’n’Bone Man.