Grissini
2017. április 19. írta: eddmegamitfőztem

Grissini

Az olasz ropogtatnivaló

Olasz eredetű,sós péksütemény.Levesekhez,salátákhoz,(vagy egy jó bor mellé) és természetesen önmagában is fogyasztható!

Számtalan elkészítési móddal találkoztam eddig,és bevallom nem ismerem az autentikus receptet,ezért a sajátomat írom le! (Itt egy vegán verzió)

Recept : 250 gr. búza finomliszt

             10 gr. élesztő

             kb. 150 ml langyos víz

             1 evőkanál extra szűz olívaolaj 

             1 teáskanál só

             frissen őrölt fekete bors

             1 - 2  tojás sárgája

             parmezán sajt

Elkészítés : Az összetevőkből ( tojás sárgája,parmezán,fekete bors kivételével ) kelt tésztát készítek

30 - 45 percig kelesztem

Téglalap alakúra nyújtom ( 3 - 5 mm vastag )

A tojássárgáját elkeverem a frissen őrölt fekete borssal,megkenem vele a tetejét és reszelek rá a parmezánból

Egyenlő vastagságú ( 5-8 mm ) csíkokra vágom és a két végüket megfogva csavarok párat rajtuk,így teszem sütőpapírral bélelt tepsibe

180 fokra előmelegített sütőben 10 - 15 perc alatt aranybarnára sütöm

                  

                   

              

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr5112435799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása