A zellert, a burgonyát, a körtét, és a hagymát megtiszítjuk, és kockára vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a körtét, a zellert, és a burgonyát tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a zöldség alaplével, belerakjuk a rozmaringot,és puhára főzzük.
Ha megfőtt a leves, a rozmaring ágakat kivesszük belőle, majd botmixel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Pirítóssal és pirított baconcsíkollal tálaljuk.
Amikor készítettem a levest, már a kíváncsiság furta az oldalamat, és kóstolgattam, ÉS MEGDÖBBENTEN, mert egy csodálatos finom ízvilágot ismertem meg, amit magamtól biztos nem készítek el. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!