Gasztro

Megérkezett az avokádós csoki

Csak idő kérdése volt, hogy az Instagram kedvenc reggeli-alapanyagából édesség legyen, és most végre eljött az a nap!

Az elmúlt néhány évben valamiért közkedvelt gasztrotrend lett a (netes) népszerűségnek örvendő ételek házasítása: így lett világrengető innováció a cronut, és így alakultak ki olyan cronenbergi hibridek, mint a ramenburger.

A legújabb őrület két régi kedvencet kombinál: az egészségtudatosok által magasztalt, de a társadalmi tudatosságiakkal is bírók által már a dél-amerikai helyzet miatt erős rosszallással kezelt avokádót és az örök befutó csokit. Ez egyébként egyáltalán nem fura ötlet, ha például csak azt nézzük, mennyi egészséges, csokis reformédesség készül avokádóból, simán belátjuk, semleges íze és krémes textúrája miatt kiváló alapanyaga a desszerteknek is.

Megérkezett az avokádós csoki 

Az avokádós csokoládét a Los Angelesben székelő Compartes csokigyár készíti, amely már előrukkolt olyan különlegességgel is, mint a rozés csokoládé. A Compartes avokádós csokija egyébként állítólag fenntartható és egészséges, hiszen csakis helyi kistermelőktől szerzik be az avokádót, szóval nem kell aggódnunk a mexikói erdők miatt sem. Egy tábla 10 dollárba kerül, bár egyelőre máshol még nem nagyon lehet kapni.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top