Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Pad thai

2017. május 13. - Kovács Helga

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. :) Náluk kóstoltuk és egyből beleszerettünk. A lányomnak annyira ízlik, hogy még a tányért is tisztára nyalja evés után :D

Hozzávalók

1 ek. chilipaszta (ha nincs, megfelel az édes chiliszósz is)padthai2.jpg

150-200 g rizstészta (előfőzve)

fél csokor újhagyma

fél szár póréhagyma

2-3 ek. olaj

1-2 ek. világos szójaszósz

1-2 ek. halszósz

200 g csirkemell

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb sárgarépa, zellerszár, cukkini, lila hagyma (ízlés szerint, de ne legyen sokkal több, mint a hús)

2 ek. pad thai szósz

Elkészítés

 Előkészítjük a chili paszta alapot (lehet készen is kapni, vagy összekeverhetjük: kevés világos szójaszósz, darált chili, zúzott fokhagyma, szójabab paszta), a pad thai szószt, a világos szójaszószt és a halszószt.

A fokhagymát, a póréhagymát és az újhagymát apróra vágjuk, illetve pár szelet lila hagymát. Az egyéb zöldségeket egyformára szeleteljük.

A csirkemellet apróra vágjuk, vagy akár darálhatjuk is, és minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk.

Wokban felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a chili alapot és a fokhagymát, picit pirítjuk és mehet hozzá a vegyes hagymakupac kb. fele. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk.

Beleforgatjuk a csirkehúst, utána hozzákeverjük a halszószt és a szójaszószt is, majd a zöldségeket is. Az egészet együtt pirítjuk még kb. 2-3 percig.

Közben gyorsan elkészítjük és leszűrjük a tésztát. Ha kész, belekeverjük a húsos, zöldséges alapba, addig pirítjuk, amíg az egész jól el nem keveredik.

Végül hozzáöntjük a maradék hagymakeveréket, legutoljára pedig a pad thai szószt. Utolsó keverés következik tálalás előtt.

A tányérokat pirított földimogyoró darabkákkal díszíthetjük.

padthai1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr5112453321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása